Hvorfor mors dag?

Du har sikkert stødt på begrebet mors dag, og undret dig over hvad dagen står for og hvorfor vi har den. Du har sikkert også tænkt hvad du skal gøre for din mor, på denne dag siden der er så meget reklame for den.

mors dag

På denne dag viser du din mor…

På mors dag viser du din mor, hvor meget du holder af hende. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Den ene måde kan være ved at give hende blomster, eller anden form for mors dags gave. Mange ser sit snit til at ofre lidt penge på en ordentlig gave. Det kan være noget i stil med et ophold på et flot hotel eller spa. Det kan også være smykker, gavekort eller sågar et billede af hele familien. Der er mange muligheder. Det eneste der er vigtigt, er at du giver hende noget som hun føler kommer fra hjertet.

Hvorfor har vi fået denne dag?

For længe siden, var det en dag som blev oprettet til gavn for kvinderettigheder. Der skulle i højere grad være fokus på kvinder, og derfor var der en ved navn Alice i USA, som oprettede dagen. Senere blev det til noget mere religiøst, som hurtigt blev til en årlig gudstjeneste osv. Det er nok det tætteste vi kommer på, den dag vi kender i dag. En dag hvor vores mødre bliver fejret. I gamle dage var det langt fra en lige så kommerciel dag, som det er blevet. Der er TV reklamer over alt, og der er massere af butikker som gør alt for at komme i penge pungen på dig, i forbindelse med mors dag.

Skal man fejre mors dag?

Nej man skal ikke. Ønsker du f.eks. ikke kontakt til din mor, så skal du blot bruge pengene på dig selv. Har du derimod ikke kontakt til din mor, men ønsker det, kan det være en glimrende mulighed til at genoptage den tabte kontakt. Send hende eksempelvis en buket blomster. Det vil helt sikkert varme hende, og måske kan i komme tilbage til der hvor i var en gang. Man har da lov til at håbe!

Du kan også læse mere om fars dags gaver her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *